Ugrás a tartalomra

Tamási Áron Iskola

Ády küldte be November 5, 2012 időpontban
Hely/kategóriák
Létrehozás
1959

Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium.

A Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium jogelődjét, a Mártonhegyi Úti Általános Iskolát 1959-ben építették. A környék folyamatos beépülése miatt az eredeti 8 tantermes épület szűknek bizonyult, ezért az iskola épületét bővíteni kellett. Az 1970-es években kétműszakos tanítási rendben 1200 gyerek oktatása folyt itt. Belső átalakításokkal további tantermek létrehozásával egészen az 1989/90-es tanévig 8 évfolyamon 3 párhuzamos osztályban már csak délelőtti tanítási órákon tanultak a diákok.

Az 1990/91-es tanév gyökeres változást hozott az iskola életében, ekkor indult meg ugyanis a gimnáziumi oktatás további négyéves képzési rendszerben. Az intézmény ekkor vette fel Tamási Áron nevét, akinek személyiségét, életművét és magyarságát méltán lehet a diákok elé példaként állítani.

2000-ben az iskola vezetősége, tantestülete és szülői választmánya a profilbővítésről döntött, mely szerint az iskola német két tannyelvű nemzetiségi képzést is indít a gimnáziumban.

A megnövekedett tanulói létszám illetve a profilbővülés miatt ismét szükségessé vált az intézmény bővítése. A 2003/2004-es tanévben a korábbi két épület mellé megépült egy új, az ebédlőt is magában foglaló öt tantermes épület, mely a nemzetiségi osztályainknak ad otthont.

2009-ben, az iskola 50 éves jubileumi ünnepségére pedig átadásra került egy újabb épületegyüttes, melyben új tornaterem, öltözők, 3 tanterem, és könyvtár kapott méltó helyet. F: tamasi.sulinet.hu

Cím

Mártonhegyi út 34
Magyarország

Hosszúsági és széleségi fokok